28/11/2022

Başka Bir Alem: Kelebekler

ile Arfbot

Kelebekler Nelerdir? Kelebeklerin özellikleri nelerdir? Kelebekler ne ile beslenir? Kelebekler ne kadar yaşar? Kelebekler göç eder mi?

Kelebekler Nelerdir?

Doğada gördüğümüz rengarenk, ilginç desenli canlılardan biri olan kelebekler diğer böceklerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Dünya’da yaklaşık 20.000 kelebek türü bulunduğu tahmin ediliyor. Ülkemizde ise 400 kadar tür yaşamaktadır. Benekli bakır, kırlangıçkuyruk, çokgözlü mavi, büyük beyaz melek ülkemizde yaşayan kelebek türlerinden birkaçıdır.

Kelebeklerin Özellikleri Nelerdir?

Kelebeklerin birçoğu ilkbahar aylarında kozalarından çıkar. Kelebekler genellikle çiçekli alanlarda, akarsu kenarlarında ve sevdikleri bitkilerin bolca bulunduğu alanlarda genellikle ormanlık yerlerde yaşar. Onları parklarda ve bahçelerde de görebiliriz. Kelebekler gün boyunca bir çiçekten diğerine dolaşır. Böylece bir yandan beslenirken bir yandan da bitkilerin tozlaşmasına katkıda bulunur.

Kelebekler Ne İle Beslenir?

Kelebekler genellikle çiçeklerin balözüyle beslenir. bacaklarında bulunan tat algılayıcıları sayesinde üzerine kondukları çiçeklerin balözünün tadını alırlar. Balözünü başlarının ön tarafında bulunan hortumla emerler. İçe doğru kıvrık bir şekilde duran bu hortum beslenirken açılır.

Kelebekler Ne Kadar Yaşar?

Genelde kelebeklerin ömürlerinin çok kısa olduğu söylenir. Bazı kelebeklerin evet ömrü birkaç gündür. Ancak daha uzun yaşayan kelebekler de vardır.

Kelebekler Göç Eder Mi?

Bazı kelebek türleri göç eder. Her yıl kış yaklaşırken kral kelebekleri Kuzey Amerika’dan güneye, Meksika’ya doğru uçar. İlkbaharda da aynı yolu izleyerek evlerine dönerler.

Bu “Başka Bir Alem: Kelebekler” gibi çocuklar ve ebeveynler için eğlenceli ve yararlı diğer tüm içeriklere https://arfbot.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Tamamen ücretsizdir.

Diğer blog yazılarımız için; https://blog.arfbot.com